Sveriges största tågoperatör, SJ, kör dagligen 1 400 avgångar, i egen regi och upphandlad trafik.  SJ trafikerar 160 stationer från Köpenhamn i söder till Narvik i norr. Varje dag reser 100 000 personer med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. Ingenjörer återfinns i många olika roller på SJ bland annat inom IT, utveckling och underhåll av SJs fordon, planering av tidtabeller och personalplanering. Sedan ett par år är den svenska järnvägen avreglerad och konkurrensen ökar. Vill du arbeta i ett hållbart företag i en tillväxtbransch med spännande utmaningar, sök då till SJ.

Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval.


Träffa oss på Traineedagen

TENNIS, TÅRAR OCH TÅG – FRÅN TRAINEE TILL SÄLJCHEF PÅ SJ

Johan Dorfh som är chef för försäljning och kundservice på SJ berättar om sin resa från college i USA, via traineejobb på Arla till försäljningschef på SJ. Sedan såklart lite sport också.Om traineeprogrammet

Vi söker nu en lovande talang till vårt traineeprogram med start hösten 2018. Arbetsuppgifterna är utmanande och stimulerande och från dag ett kommer du ut i verksamheten på egna uppdrag med målet att efter avslutat traineeprogram kunna axla en nyckelroll inom koncernen.

Som Management Trainee får du:

• Möjlighet att arbeta med strategiska och operativa frågor på 6-8 avdelningar.
• Introduktionsutbildning för nya chefer som ger en god förståelse i hur verksamheten leds och drivs samt ett stort nätverk bland chefer.
• Coachning av tidigare traineer
• Ett skräddarsytt traineeprogram som du själv har möjlighet att anpassa
• En mentor efter avslutat traineeår som stöd i början av karriären.
• Driva rekryteringen av efterföljande års traineer.

Du kommer vara placerad på vårt fräscha huvudkontor på Vasagatan i Stockholm, med utsikt över Stadshuset och våra tåg. Självklart erbjuds du konkurrenskraftig lön och får ta del av SJs förmåner för anställda.Certifierat traineeprogram

Utbildning

Nyutexaminerade civilingenjörer/ civilekonomer

Utland

Möjlighet finns till viss utlandsplacering

Mer om SJ AB och Traineeprogrammet