Lantmäteriet – koll på läget!

Lantmäteriet finns i hela landet och är den myndighet som kartlägger Sverige. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.  

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!


Träffa oss på Traineedagen

”Lantmäteriet levererar samhällsnytta varje dag”

Lantmäteriet har en aktiv roll i samhällsbyggnadsprocessen och en central roll i att digitalisera och utveckla Sverige. Vi har många världsledande tjänster inom bl. a geodataområdet och bidrar med specialistkunskap i många sammanhang, både nationellt och internationellt. Sommaren 2018 går till historien som en av de varmaste någonsin och som en följd av det härjades vi av stora och brutala skogsbränder runt om i landet. Vi vill visa hur Lantmäteriet bidrog i kampen mot bränderna och hur vår kunskap inom geodata, digitalisering och systemutveckling hjälpte till att rädda liv och egendom. Behovet av Lantmäteriets tjänster fortsätter öka och för att möta behovet har vi stort fokus på rekrytering och personalutveckling. Bl.a har vi ett IT-traineeprogram som syftar till att attrahera duktiga systemutvecklare och ge dem rätt förutsättningar att bidra med samhällsnytta- varje dag!Om traineeprogrammet

Är du nyutexaminerad systemutvecklare och vill jobba i teknikens framkant? Då har du alla möjligheter att rivstarta din karriär hos oss.

Som IT Trainee på Lantmäteriets huvudkontor i Gävle får du möjlighet att under nio månader utvecklas inom flera olika områden. Vi erbjuder dig ett skräddarsytt program där du får bekanta dig med hela vår organisation för att sedan gå vidare och praktisera i våra olika systemutvecklarteam. Hela tiden får du stöd av erfarna kollegor och du kommer att ha en fadder under hela traineetiden.

Vårt IT traineeprogram är certifierat och är en tillsvidareanställning. Efter genomgånget traineeprogram kommer du att ingå som systemutvecklare i något av våra systemutvecklingsteam där vi arbetar enligt moderna agila metoder med mycket eget ansvar och befogenheter. Certifierat traineeprogram

Utbildning

Vi söker nyutexaminerad med minst 180 högskolepoäng inom IT/data.

Utland

Nej

Mer om Lantmäteriet och Traineeprogrammet