Implema skapar konkurrenskraftiga företag och effektiva affärsprocesser med hjälp av marknadens ledande affärsstödslösningar: SAP och Microsoft Dynamics AX. Vi erbjuder kompletta affärssystem baserat på marknadens kraftfullaste affärsstödslösningar till nishlösningar inom enskilda områden såsom integration, mobilitet och business intelligence. Affärsprocesser erbjuds som egna installationer (on premises), som hyrtjänster (managed cloud – on demand) eller som molntjänster (cloud).

Vi har sedan företaget grundades 1998 arbetat mycket nära våra kunder. Med best practises, paketering och återanvändande av kunskap skapar vi enkelhet och effektiva lösningar. Vår unika verksamhetskunskap, förståelse för våra kunders behov, samt vår långa erfarenhet gör att vi i varje projekt kan fokuserar på affärsnytta, tid och budget.

Vi är en aktiv och coachande partner som tar fullt projektansvar och totalansvar för kundens affärsprocesser. De flesta av företagets kunder är idag medelstora till stora svenska företag med internationell verksamhet och bolag i flera länder. Vår framgångsfaktor är snabba projekt med nöjd kund.


Träffa oss på Traineedagen

Från trainee till konsult

Vi berättar om hur man utvecklas från trainee till konsult på Implema. Ett fyrtiotal av Implemas medarbetare har tidigare gått vårt traineeprogram. Hur ser utbildningen ut från trainee till konsult och hur ser framtida möjligheter ut inom Implema.

Seminariet hålls på Svenska


Om traineeprogrammet

Implemas Traineeprogram 2020 startar i augusti. Den första delen inleds med individuell mentorstödd utbildning varvat med praktik och självstudier. Programmet består av två block som löper parallellt.

Block 1 är gemensamt där hela gruppen introduceras i Implemas företagskultur, projektmetodik och konsultmannaskap. Här ligger mycket av hemligheten i att Implema idag är ledande i Sverige när det gäller implementation av affärssystem.

Block 2 handlar om att fördjupa sig inom sitt egna specialistområde. Detta block består av individuell mentorstödd utbildning kombinerat med självstudier. Vi kommer tidigt i programmet att varva de teoretiska kunskaperna med praktik.

Syftet är att ge varje trainee de bästa förutsättningarna för att snabbt utvecklas till självgående konsulter inom områden som försäljning, logistik, inköp, produktion, ekonomi, programmering och integration.

Aktuella placeringsorter är i första hand Stockholm, Linköping och Malmö.Certifierat traineeprogram

Utbildning

Civilingenjör, Civilekonom, Systemvetare, Datavetare, Informatik

Utland

Nej

Mer om Implema och Traineeprogrammet