Swedavia äger driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige – och Sverige med världen.

Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2018 reste totalt 42,0 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser. Tillsammans med sina partners skapar Swedavia mervärde för sina kunder genom att erbjuda attraktiva flygplatser och tillgänglighet som ger smidiga och inspirerande reseupplevelser. 


Träffa oss på Traineedagen

Var med på vår resa att skapa framtidens flygplatser!

Välkommen på ett seminarium om Swedavias traineeprogram. Här får du en inblick i hur det är att driva och utveckla flygplatsverksamhet. Seminariet hålls på svenska av två före detta traineer.Om traineeprogrammet

Som trainee hos oss blir du en del av en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige.

Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 700 medarbetare. Swedavias traineeprogram startar varje år i september och under tolv månader kommer du att få möjlighet att sätta dig in i hela Swedavias verksamhet. Du kommer att få arbeta med olika arbetsuppgifter och delta i olika projekt för att lära dig vår verksamhet från grunden, men också för att bygga relationer och nätverk. Du driver egna projekt och kommer även att samarbeta med andra i organisationen och med övriga traineer. Programmet kommer att ge dig en bred inblick i verksamheten och våra tio flygplatser. Du kommer att ha en handledare och en mentor under hela traineeåret.Certifierat traineeprogram

Utbildning

Masterexamen

Utland

Nej, enbart Sverige.

Mer om Swedavia och Traineeprogrammet