Framtidens samhällsbyggare

Traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare presenteras av Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och Centrum för management i byggsektorn (CMB). Framtidens samhällsbyggare är ett helt unikt program som har utvecklats gemensamt av offentliga organisationer och det privata näringslivet inom Göteborgsregionen. Genom samverkan formar vi framtidens medarbetare i ett gränsöverskridande program mellan samhällsbyggnadssektorns olika branscher, företag och kommunala verksamheter. I program 5 med start september 2018 deltar: Göteborgs Stad, Mölndals Stad, Peab, Riksbyggen, Västfastigheter, White arkitekter, Wästbygg och Älvstranden Utveckling.


Träffa oss på Traineedagen

Träffa oss på Traineedagen och prata med några av de traineer som går programmet nu.

Missa inte vårt seminarium ”Programmet ur en trainees perspektiv” kl. 14.30-15.00
På seminariet får du veta mer ingående om programmets innehåll och såklart chans att ställa alla dina frågor till traineerna.
 
Vi ses den 16 februari!Om traineeprogrammet

Som trainee får du en tillsvidareanställning i en av våra deltagande organisationer. Under dina första 14 månader ingår du i traineeprogrammet och genomför även breddningsperioder i andra företag eller förvaltningar. Under programmet deltar du också under ordinarie arbetstid i ett utvecklingsprogram med fokus på kommunikation, grupputveckling och personlig utveckling. Traineegruppen arbetar dessutom under hela programtiden med ett gemensamt och verkligt stadsutvecklings-case. Resultatet av detta arbete presenteras vid programmets avslut i form av ett idéseminarium där olika aktörer i branschen bjuds in.

Som trainee i Framtidens samhällsbyggare får du chansen att skaffa dig insikter och förståelse för de drivkrafter och den affärsmässighet som styr inte bara din egen arbetsgivare, utan också andra aktörer inom samhällsbyggandet. Genom att ingå i traineeprogrammet får du chansen att skaffa dig en helt unik erfarenhet och ett brett kontaktnät som ger dig fantastiska karriärmöjligheter inom hela sektorn.

Utbildning

Programmet är inriktat mot teknisk utbildning, exempelvis civil- eller högskoleingenjörer, lantmätare, arkitekter, fysisk planerare etc.  

Utland

Nej

Mer om Framtidens samhällsbyggare och Traineeprogrammet