På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör.

Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!


Träffa oss på Traineedagen

Lantmäteriet levererar samhällsnytta varje dag

Lantmäteriet har en aktiv roll i samhällsbyggnadsprocessen och en central roll i att digitalisera och utveckla Sverige. Vi har många världsledande tjänster inom bl. a geodataområdet och bidrar med specialistkunskap i många sammanhang, både nationellt och internationellt. Behovet av Lantmäteriets tjänster fortsätter öka och för att möta behovet har vi stort fokus på rekrytering och personalutveckling. Bl.a har vi ett IT-traineeprogram som syftar till att attrahera duktiga systemutvecklare och systemtekniker och ge dem rätt förutsättningar att bidra med samhällsnytta- varje dag!Om traineeprogrammet

Som IT Trainee på Lantmäteriets huvudkontor i Gävle får du möjlighet att under nio månader utvecklas inom flera olika områden.
Vi erbjuder dig ett skräddarsytt program där du får bekanta dig med hela vår organisation och bygga upp ditt professionella nätverk. Från dag ett kommer du att tillhöra ett team och ha en fadder som du kan vända dig till under hela traineetiden. Lantmäteriets IT avdelning har ca 250 medarbetare och vi bildar 40 team och ni kommer bli involverade och få möjlighet att träffa flera av dessa team.

Ditt trainee år avslutas med att du och de andra traineerna driver och ansvarar för ett eget projekt där du får nytta av det du lärt dig under året.
Traineeprogrammet riktar sig till nyutexaminerade systemutvecklare och systemtekniker.Certifierat traineeprogram

Utbildning

Data, system och IT- utbildningar.

Utland

Nej

Mer om Lantmäteriet och Traineeprogrammet