Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Utveckling och IT är en betydelsefull del i Lantmäteriets verksamhet där vi arbetar tillsammans med Lantmäteriets verksamhetsområden i både strategiska, taktiska och operativa frågor. Utveckling och IT:s uppdrag är att bidra till utvecklingen av Lantmäteriets verksamhet genom att tillhandahålla effektiva lösningar och tjänster. Våra ledord för vår verksamhet är verksamhetsnytta, säkerhet, innovation och arbetsglädje. Vi har flera stora intressanta utvecklingsprojekt på gång som alla bidrar till samhällets utveckling och där behöver vi dig!


Om traineeprogrammet

Traineeprogrammet går du tillsammans med andra systemutvecklare och systemtekniker. Vi erbjuder dig ett skräddarsytt program där du får bekanta dig med hela vår organisation och under programmet får du stöd av erfarna kollegor. Du får även en fadder som finns med dig som stöd och bollplank under hela din traineetid.

Vår IT-enhet som du kommer tillhöra har uppdraget är att bidra till utvecklingen av Lantmäteriets verksamhet genom att tillhandahålla effektiva systemlösningar och tjänster. Vi arbetar i en modern miljö med DevOps och agila metoder och du kommer att ingå i ett team med mycket eget ansvar och befogenheter. I nära samarbete med verksamheten utvecklar vi en av regionens största och mest avancerade IT-miljöer.

Efter genomgånget traineeprogram kommer du att ingå i något av våra agila systemutvecklingsteam eller som utvecklare i något av våra team på Drift & Infrastruktur.

I IT-traineeprogrammet ingår:
> ett skräddarsytt program där introduktion, utbildning och praktik ingår
> kurser i våra verktyg och miljöer
> en fadder som kommer följa dig under hela din traineetid
> möjlighet att delta i lämplig konferens eller liknande under traineetiden
> en möjlighet att bekanta dig med Lantmäteriets hela organisation och verksamhet
> ett unikt tillfälle att bygga nätverk som är till nytta för din fortsatta karriär

Lantmäteriet kommer tyvärr inte att kunna ta in några traineer under 2022. Vi hoppas att kunna öppna upp för nya traineer under 2023.

För mer information kontakta Jens Larsson (jens.larsson@lm.se)Certifierat traineeprogram

Utbildning

Systemutvecklare och systemtekniker

Utland

Nej

Mer om Lantmäteriet och Traineeprogrammet