Är du beredd att ta Sveriges viktigaste IT-jobb?

Om du vill ha ett vanligt IT-jobb, utan utmaningar, då kan du sluta läsa här. Men om du vill ha ett jobb där du påverkar människors liv och hela samhället? Då ska du läsa vidare.

Försäkringskassan har en av Sveriges största IT-avdelningar med över tusen medarbetare. Här tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera IT-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Det är vi som gör det lätt att anmäla vabb, ser till att ersättningar och bidrag betalas ut till rätt personer i rätt tid, och mycket mer.

Dessutom arbetar vi för att öka det digitala utbytet av information, och vi har hand om säker IT-drift för flera myndigheter. Vi får Sverige att fungera.

Det är ett stort ansvar. Men så är det heller inget vanligt jobb.


Träffa oss på Traineedagen

En vanlig dag på Sveriges största IT avdelning

Vi försöker svara på våra svåraste frågor: Hur ser en vanlig dag ut för en anställd hos oss? För trainee? En systemutvecklare? En UX:are? På en av Sveriges största IT avdelningar finns det lika många olika typer av arbetsdagar som det finns anställda. Kom och hör hur det kan se ut hos oss och om det är något för dig!Om traineeprogrammet

Vårt uppskattade IT-traineeprogram startar en eller två gånger per år, i februari och/eller september. Vi tar in cirka 40 traineer varje gång och håller ihop från start. Programmet pågår i sex månader och vi inleder tillsammans med en introduktionsmånad i Sundsvall. Syftet är att ge alla traineer en övergripande förståelse för vårt viktiga uppdrag och visa upp alla spännande möjligheter som finns på jobbet.

Det blir en rolig och innehållsrik månad präglad av gemenskap och samvaro. Vi träffar en mängd olika kollegor och du får insyn i olika delar av myndigheten. Du får förståelse för Försäkringskassan i stort, men fokus ligger på IT-avdelningens uppdrag.

Du får lära dig om våra system och plattformar, vårt arbetssätt, den kultur vi eftersträvar och om utveckling och drift av Försäkringskassans IT-tjänster. Kontaktnätet växer kontinuerligt samtidigt som du får teoretisk och praktisk kunskap om IT-tjänsteutveckling och en bred bas att stå på för ditt fortsatta arbete i vår organisation. Vi jobbar även med hälsa, träning och samarbetsfrågor för att vi ska utvecklas som grupp och må bra tillsammans.

Utbildning

Ingenjör, Systemvetare/IT, IT-tekniker, IT-operations, Datavetare, Programmerare

Utland

Nej

Mer om Försäkringskassan och Traineeprogrammet