Marginalen Bank har cirka 300 anställda i Sverige och har ungefär 300 000 kunder. Vi är en trygg, säker och lönsam bank. Marginalen Bank står under Finansinspektionens tillsyn, omfattas av insättningsgarantin och är ISO-certifierade. Marginalen Bank ägs av Marginalen AB.

Våra rötter går tillbaka till 1979 och vi har sedan Marginalen bildades i början på 90-talet växt av egen kraft. I samband med att Marginalen förvärvade Citibanks svenska konsumentbank 2010 bildades Marginalen Bank.

Vår uppfattning är att människor som lånar ut pengar till oss också ska ha ränta på sina pengar. Vi erbjuder därför några av marknadens mest konkurrenskraftiga sparkonton.

Vi tycker även att så många människor som möjligt ska få tillgång till enkla och tydliga finansiella produkter. Vi erbjuder privatlån och med vårt Omstartslån kan människor få chans till en ekonomisk omstart i livet. Våra kreditkort har vassa försäkringar och poängsystem och är utformade för att passa livets alla situationer.

Marginalen Bank erbjuder företagare finansiella och administrativa tjänster. Vi är själva företagare och har gjort den tillväxtresa som många av våra företagskunder är mitt uppe i. Det är med dessa insikter som vi skapat vårt företagserbjudande. Vi hjälper till med tillväxtfinansiering som fakturafinansiering, företagslån, leasing och avbetalningstjänster.


Träffa oss på Traineedagen

En Trainees resan hos Marginalen Bank

Innovation är nyckelordet på Marginalen Bank. Tillsammans strävar vi efter att skapa en bank där idéer och framtid är lika viktigt som siffror. Som en mindre bank med innovativ fokus vill vi skapa tid och möjligheter för människor och företag genom att förenkla deras ekonomiska vardag. Genom att kombinera ny teknik som AI och maskininlärning, med nya idéer och kreativt tänkande, går vi ut på marknaden med moderna och attraktiva produkter och tjänster. Vi tror på självledarskap och det är bara du som kan sätta gränserna. Vi vill därför berätta mer om hur det är att vara trainee hos oss på Marginalen Bank.Om traineeprogrammet

Om programmet

Är du nyexaminerad eller har 1-2 års arbetslivserfarenhet inom exempelvis teknik, ekonomi eller IT och vill vara med och forma morgondagens finansbransch? Då är detta en möjlighet för just dig! Programmet pågår under ett år där praktiska utmaningar varvas med utbildande aktiviteter för att du ska kunna lära känna Marginalen och finansbranschen på bästa tänkbara sätt. Här får du en kickstart på ditt arbetsliv och en språngbräda för din framtida karriär. Du jobbar på vårt huvudkontor i centrala Stockholm och som Trainee på Marginalen tillhör du en specifik funktion inom organisationen. Till din hjälp för att uppnå din fulla potential har du en mentor, handledare och en mängd fantastiska kollegor. Efter årets slut kan du välja att stanna i din funktion eller söka dig vidare inom Marginalen. Är du dedikerad i dina åtaganden, pålitlig, uthållig och lever våra värderingar lovar vi att göra allt vi kan för att du ska ha en lång och rolig karriär hos oss på Marginalen!Certifierat traineeprogram

Utbildning

Master- eller magisterexamen inom relevant område, t.ex. ingenjör, ekonomi, IT, Juridik eller HR.

Utland

Mer om Marginalen Bank och Traineeprogrammet