Är du beredd att ta Sveriges viktigaste IT-jobb?

Om du vill ha ett vanligt IT-jobb, utan utmaningar, då kan du sluta läsa här. Men om du vill ha ett jobb där du påverkar människors liv och hela samhället? Då ska du läsa vidare.

Försäkringskassan har en av Sveriges största IT-avdelningar med över tusen medarbetare. Här tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera IT-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Det är vi som gör det lätt att anmäla vabb, ser till att ersättningar och bidrag betalas ut till rätt personer i rätt tid, och mycket mer.

Dessutom arbetar vi för att öka det digitala utbytet av information, och vi har hand om säker IT-drift för flera myndigheter. Vi får Sverige att fungera.

Det är ett stort ansvar. Men så är det heller inget vanligt jobb.


Träffa oss på Traineedagen

En vanlig dag på Sveriges största IT avdelning

Vi försöker svara på våra svåraste frågor: Hur ser en vanlig dag ut för en anställd hos oss? För trainee? En systemutvecklare? En UX:are? På en av Sveriges största IT avdelningar finns det lika många olika typer av arbetsdagar som det finns anställda. Kom och hör hur det kan se ut hos oss och om det är något för dig!Om traineeprogrammet

Vårt IT-traineeprogram ger dig möjlighet att utvecklas och bidra på en av landets största IT-avdelningar. Traineeprogrammet inleds med en introduktionsmånad i Sundsvall, hjärtat i vår IT-verksamhet, innan du slussas in i ditt uppdrag på din placeringsort. Syftet med introduktionen är att du ska få en övergripande förståelse av vårt uppdrag. Det blir en rolig och innehållsrik månad präglad av gemenskap och samvaro. Du träffar kollegor från hela myndigheten och får insyn i olika delar av vår verksamhet. Det ger dig förståelse för Försäkringskassan i stort, men fokus ligger på IT avdelningens uppdrag.

Vårt uppskattade traineeprogram startar två gånger per år, i februari och i september. Programmet pågår i sex månader och vi tar in ca 40 traineer varje år och håller ihop från start.

Utbildning

Ingenjör, Systemvetare/IT, Datateknik, Industriell ekonomi

Utland

Nej

Mer om Försäkringskassan och Traineeprogrammet