OKQ8 är ett av Skandinaviens största drivmedelsföretag. I snart 100 år har vi varit med och format utvecklingen kring mobilitet och drivmedel, men nu står vi inför vår största utmaning någonsin. Vi ska ställa om hela vår affär i takt med att samhället ställer om. OKQ8 vill leda utvecklingen till ett fossilfritt samhälle.

Det är bråttom, därför har vi satt skarpa mål för oss själva. År 2035 ska varken vi själva, eller något av det vi säljer, orsaka utsläpp av växthusgaser. Men det finns inte bara en väg mot hållbar energi och alla kommer inte att kunna ställa om samtidigt på samma sätt. Därför ska vi erbjuda en mångfald av drivmedels- och energitjänster till medlemmar och kunder, för att alla ska kunna vara med i omställningen.


Träffa oss på Traineedagen

Från traditionell bensinmack till möjliggörare för hållbar rörelse

Vår bransch är mitt uppe i sin största transformation någonsin. Vi ska gå från att vara fossilberoende till att hitta nya sätt att möta våra kunder när kraven stöpts om helt. Tidigare har vi ”bara” varit en traditionell bensinmack, nu ska vi bli en möjliggörare för hållbar rörelse och du kan vara en del av resan.

Tillsammans med våra tidigare traineer berättar vi om OKQ8:s spännande omställningsresa, hur vi navigerar oss mot framtidens fossilfria och digitala samhälle och hur du som trainee är en nyckel för att vi ska lyckas. Dessutom kommer vi givetvis att berätta om vårt traineeprogram, vad som erbjuds inom ramen för programmet och vilka spännande möjligheter du har efter programmets slut.

Hos oss på OKQ8 kan du bidra till hållbar utveckling, på riktigt. Hoppas vi ses!Om traineeprogrammet

Traineeprogrammet pågår under 12 månader och inleds med en introduktionsperiod där du får träffa kollegor från hela bolaget både fysiskt och digitalt. Därefter väntar fyra praktikperioder varav en av perioderna innefattar både stations- och kundservicepraktik då det är viktigt för oss att du får en djup kunskap kring hela vår affär. Resterande praktikperioder fördelas inom ramen för det affärsområde som du kommer tillhöra, exempelvis Retail, B2B Sales, Supply Chain, Finance, Digital Business eller Sustainability. Varje praktikperiod innebär både löpande arbete och projekt, samtidigt som du erbjuds coachning och ett strukturerat mentorskap.

Det unika med vårt traineeprogram är att strukturen inte är skriven i sten eftersom det är viktigt för oss att programmet individualiseras utifrån din kompetens och intresse, samt våra aktuella behov. Vi förväntar oss att du som trainee utvecklas snabbt, samtidigt som du bygger upp ett värdefullt nätverk av kollegor och nya vänner. Efter avslutat program erbjuds du en fortsatt utvecklande och spännande tillsvidareanställning inom OKQ8 Scandinavia.Certifierat traineeprogram

Utbildning

Master eller civilingenjörsexamen inom t.ex. Ekonomi, Business management, Hållbarhet, IT (ingenjörsutbildning med datainriktning, alt Systemvetare) eller Logistik/Supply Chain.

Utland

Nej

Mer om OKQ8 och Traineeprogrammet