Vår it-avdelning bygger inte bara system, utan också grunden för ett fungerande samhälle. Och vi jobbar med så mycket mer än skatt. Våra system skapar även förutsättningar för bland annat folkbokföring, demokratiska val, brottsbekämpning och internationella samarbeten.

Hos oss är du med och utvecklar smarta lösningar för privatpersoner och företag som använder våra tjänster. Du får arbeta i ett agilt team med kompetenta, engagerade och stöttande kollegor. Vi är en stor it-avdelning med mer än 1500 medarbetare vilket ger dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden.

Vi finns i Göteborg, Stockholm, Malmö, Visby, Västerås, Östersund och Umeå.


Om traineeprogrammet

Hos oss ingår du i ett team och levererar i vår verksamhet från dag ett. Samtidigt utvecklar du både bred och djup kompetens genom traineeprogrammet.

Skatteverkets traineeprogram pågar under 12 månader. Du blir anställd hos oss och får en marknadsanpassad lön. Du kan söka roller inom flera av våra it-områden och på olika orter i landet.

För att trivas som it-trainee hos oss behöver du vara modig, driven, ta mycket eget ansvar och snabbt kunna omsätta teori till praktik.

I programmet fördjupar du dig i olika områden inom IT och vår verksamhet. Utbildning varvas med workshops och praktiska övningar. Du och din chef tar tillsammans fram en individuell utvecklingsplan som följs upp och revideras löpande under programperioden, och du har en egen mentor som stöd och bollplank.

Vi ger dig möjligheter och förutsättningar
– resten är upp till dig!Certifierat traineeprogram

Utbildning

Ingenjör, data, IT, systemvetenskap, systemutvecklare

Utland

Mer om Skatteverket och Traineeprogrammet