Sopra Steria är ett ledande internationellt konsultbolag inom IT, design och management som bygger samhället genom innovativa digitala lösningar. Vi erbjuder allt från dataanalys, affärs- och verksamhetsutveckling via projekt- och förändringsledning till systemutveckling, testning, driftsättning och daglig förvaltning av IT-system.

2023 utsågs vi till Sveriges Bästa Arbetsplats av Great Place to Work och rankas av Gartner som topp 5 bolag inom digital transformation. Vårt Accelerateprogram har utsetts till Sveriges mest attraktiva traineeprogram inom IT (enligt Karriärföretagen) och vi har även tilldelats utmärkelsen Karriärföretag flera år i rad.

I världen är vi 60 000 medarbetare varav 600 av oss finns här i Sverige. Våra kontor ligger i Stockholm, Göteborg, Malmö, Östersund och Sundsvall. Vi tror på trivsel, trygghet och tillit som den bästa grunden för proaktivitet och kreativitet. Som medarbetare hos oss får du schyssta villkor, ett långsiktigt perspektiv på din karriärväg och goda möjligheter till utveckling. Tillsammans når vi längre.


Träffa oss på Traineedagen

Sopra Steria om myterna kring att vara ny i konsultbranschen

Undrar du hur det är att jobba som konsult på Sveriges bästa arbetsplats? Eller vad det är som gör Accelerateprogrammet till Sveriges mest attraktiva traineeprogram? Träffa Emma Calderon och Jeanette Jäderlund från Sopra Steria som berättar mer om hur det är att jobba som konsult och slår hål på myterna kring att vara ny i konsultbranschen!Om traineeprogrammet

Sopra Sterias Accelerateprogram har blivit utsett till Sveriges bästa traineeprogram inom IT flera år i rad (enligt Karriärföretagen)! Programmet är för dig som är nyexaminerad och vill accelerera din karriär som konsult. Du blir anställd från dag ett och får en marknadsmässig lön genom hela det treåriga programmet. Sedan 2018 har vi genomfört vårt mycket uppskattade traineeprogram och givit nyutexaminerade toppstudenter från högskolor och universitet runt om i landet en rivstart på sin konsultkarriär. Accelerateprogrammet ger dig med höga ambitioner en strukturerad utvecklingsplan för dina första tre år i konsultyrket.

Vi vet att den största utvecklingen som konsult sker genom att jobba i riktiga kunduppdrag och att få lära sig i skarpt läge. Därför är du konsult från dag ett och kommer till största delen att bygga din kompetens genom att jobba i utmanande uppdrag hos någon av våra kunder. Parallellt med ditt uppdrag erbjuder vi dig kompetensutveckling inom exempelvis affärsmässighet, innovation och ledarskap. Alla utbildningar är skräddarsydda för att du snabbt ska utvecklas i konsultrollen och träna tillsammans med kollegor i en trygg miljö. Inom programmet ges du möjlighet att bygga ett brett nätverk både genom arbete i projekt och uppdrag med övriga kollegor inom Sopra Steria, och genom utbyte av erfarenheter med tidigare års deltagare i programmet.Certifierat traineeprogram

Utbildning

Ingenjör, Ekonom, Systemvetare/IT

Utland

Mer om Sopra Steria och Traineeprogrammet